17 Apr 2018

WEEKEND WANDERING

Viikonloppu kului nopeasti ja nyt on jo kolmas työviikko alkanut. Kämppikseni olivat lauantain ja sunnuntain töissä, joten lähdin tutkimaan paikkoja itsekseni. Olen jo edellisinäkin vapaapäivinä kolunnut Royal Milea eli Vanhan kaupungin läpi kulkevaa katua. Sen varrella on jos jonkinmoista ruoka- ja juomapaikkaa. Lauantaina oli niin hieno ilma, että ihmisiä oli liikkeellä todella paljon, suurinosa uskoakseni mun lailla turisteja. Viime viikolla kävelin Royal Milen itäpäähän, jossa sijaitsee Palace of Holyroodhouse sekä Holyrood Park. Tänä viikonloppuna kuljin Royal Milea toiseen suuntaan, kohti Edinburghin linnaa.






Edinburghin linna

Linnalle päästyäni katselin hetken maisemia, kunnes lähdin kävelemään kukkulan rinnettä alas vievää polkua. Sen varrella kasvoi valtavasti narsisseja, linnut lauloivat, säkkipillin soitto kuului kadulta ja aurinko paistoi. Pystyin tuntemaan kevään ja istuinkin polun varrella olevalla penkillä hetken nauttien ilmasta ja ympäristöstä.






Jatkoin matkaa kohti keskustaa. Huomasin Princes Street Gardenin ja päätin, että kauppojen kiertämisen jälkeen jatkan nautiskelua siellä. Kiersin muutaman vaatekaupan, muttei matkaan lähtenyt muuta kuin yhdet shortsit. Kävin hakemassa hieman välipalaa ja tulin takaisin puistoon. Siellä oli muitakin istuskelemassa, eikä vapaita penkkejä ollut kuin muutama. Katselin ympärilleni puistossa tovin, jonka jälkeen suuntasin takaisin kämpille odottelemaan kavereiden saapumista.


Edinburghin linna näkyi hienosti alhaalta puistosta.





No comments:

Post a Comment